Zesde dag, vierde chemokuur

01-04-2013 21:02

Ruben is elke nacht wel één of twee keer wakker, maar dat kan ook een gevolg zijn van de medicatie en dus laat ik het maar voor wat het is. Na het ontbjt komt Frank binnenlopen en hij gaat met Ruben in de gang spelen. Als Ruben een beetje moe begint te worden doen we hem samen in bad. Heerlijk weer zo'n fris ruikend jongetje! Hij gaat om 11: 00 uur lekker slapen. De verpleegkundige rommelt wat aan hem vanwege de medicatie, maar daar slaapt hij gewoon doorheen. Frank en ik eten een broodje in de ouderkamer en om 13:45 uur horen we Ruben door de intercom. Eindelijk want de zon schijnt volop en we mogen even met Ruben naar buiten. Hij eet wat brood en is dolblij dat hij mee mag en doet zelf zijn sjaal om en zijn muts op.

Buiten is het heerlijk en Ruben zit lekker met zijn knuffeltjes in de wagen. We hoeven pas om 16:00 uur weer terug te zijn en we hebben nog drie kwartier. We besluiten met Ruben naar de speelkamer van het Ronald McDonald huis te gaan en hij ziet zoveel leuk speelgoed, dat hij van het een naar het ander rent. Dan komt Barry gezellig op bezoek en hij ziet een levendig en vrolijk jongetje en zo is onze Ruben. Soms heel moe, maar als hij iets wil, gaat hij enthousiast door op pure geestkracht. Even later komen Gerard, Margietha & Maud ook op bezoek. Ruben zit even in de wagen en wanneer hij Maud ziet, wil er hij direct uit. Frank geeft Barry een rondleiding en daarna gaan we met elkaar terug naar het ziekenhuis. In de speelkamer krijgt Ruben zijn medicatie en hij helpt met het leegdrukken van de spuitjes. Als de visite weg is, komt al snel het eten. Ruben eet een paar hapjes groente, gevolgt door een heel bakje yoghurt met pap en caloriën.

Als Frank en ik weer in het huis zijn, komen opa Leo & oma Marja met Daniël en hij heeft het leuk gehad tijdens de logeerpartij. Met elkaar eten we wat en daarna breng ik samen met oma Marja, Ruben naar bed. Ondanks dat wij samen in de kamer zitten, valt hij heel snel in slaap en wat is het toch een moppie!

Weer terug naar het huis om Daniël naar bed te brengen en vannacht blijf ik bij hem slapen.

Terug