Wederom goede uitslagen!

04-10-2012 21:00

Vandaag zijn de uitslagen van de Renogram (nierscan) bekend geworden en besproken door het team van artsen. De nieren functioneren op zich goed, ondanks de verdrukking van de neuroblastoom en dat is heel goed nieuws! Wel is het zo dat de rechter nier wat minder goed functioneert dan die zou moeten doen, maar dat is ook niet zo gek. In ieder geval is het niet alarmerend en dus valt Ruben nu écht in het protocol waarbij we mogen afwachten of de neuroblastoom uit zichzelf kleiner wordt.

Zoals Dr. Haveman zelf zegt: "Jullie zijn nog niet van mij af." Ruben moet namelijk om de week voor controle. Dan wordt er bloed geprikt, bloeddruk gemeten en wordt hij uitwendig onderzocht. Tussendoor zullen er ook scans en echo's gepland worden. We zijn er nog lang niet en er wordt maar liefst twee jaar voor uitgetrokken. Maar ach wie zegt dat het ook zo lang gaat duren? En tot nu toe hebben we na de diagnose steeds alleen maar mooie berichten gekregen. Bovendien zou je nog steeds -afgezien van zijn enorme buik- niet zeggen dat Ruben zoiets heftigs mankeert. Hij is volop in ontwikkeling met lopen en oefent allerlei woordjes. Daarbij is hij supervrolijk en weet precies wat hij wel en niet wil! 

Een kind doet zoals het zich voelt en veerkrachtig zijn ze absoluut!! De neuroblastoom op zich heeft Ruben gelukkig geen pijn bezorgd, maar hij was vanwege zijn lage HB-gehalte wel wat passief en rustig. Dat realiseren we ons vooral nu juist dat beter gaat. Gelukkig kwam deneuroblastoom door het hebben van een enorme buik tot uiting, want hoe en wanneer hadden we het anders opgemerkt?

Het voelt alsof we Ruben een tweede keer hebben mogen ontvangen en we zijn zo dankbaar!!!

Terug