Vijfde dag, vierde chemokuur

31-03-2013 21:25

Vannacht roept Ruben mij en ik heb eigenlijk helemaal geen zin om op te staan. Als ik hem verschoon, blijkt alles nat te zijn en ja dat is ook niet echt fijn. Om 7:30 uur komt de verpleegkundige binnen en Ruben wordt wakker wanneer zij medicijnen toedient. Ik denk nog: "Waarom zo vroeg, nu maak je hem wakker en ik lig nog zo lekker..." Echter ik realiseer me pas later dat de zomertijd is ingegaan. We kleden ons aan en gaan ontbijten. We hebben een broodje met chocolade erop gekregen en laat Ruben zie nou niet lekker vinden;-)

We lopen lekker een beetje over de gang en Ruben wil grootendeels gedragen worden. Als Frank en "Daaje" eraan komen, wil Ruben juist wel zelf lopen. Ruben slaapt een uurtje en Frank en ik gaan met Daniël naar de hal van het ziekenhuis, waar een kerkdienst wordt gehouden. Het is bijzonder om deze Pasen hier in het ziekenhuis te zijn en een dienst bij te wonen. Daniël zit lekker op schoot en hoewel hij het ietwat lang vindt duren, vind ik dat hij het toch goed doet. Het avondmaal wordt gevierd en als de schaal met stukjes brood voorbij komt, zegt hij: "Zijn dat blokjes kaas?" We krijgen een klein glaasje met wijn en hij krijgt water. Nu vraagt Daniël: "Hebben ze geen limonade?" Dit zijn de momenten waarop mijn hart lacht en mijn lijf zich vult met nieuwe energie!

Ik ga in het huis douchen en Daniël gaat slapen. In de middag komen opa Leo & oma Marja. Ruben ziet hen verschijnen en zegt: "Hé opa!" Hij wil meteen de kamer uit voor een rondje langs de kuikens. Vanmiddag is Ruben een beetje opgejaagd, maar met de televisie aan zit hij ook even lekker in zijn bedje. Opa & oma vertekken weer en Frank en Daniël komen naar ons toe. Niet veel later komt ons altijd gezellige bezoek: Remco, Claudia, Cleo & Dione! Het is onwijs gezellig en van een meisje die ook hier op de afdeling is opgenomen, krijgen we allemaal een gekookt ei. De kinderen gaan schilderen en hoewel dit meisje vaak weinig energie en behoefte voelt om haar kamer uit te gaan, nodigt het enthousiastme van de kinderen haar interesse en schildert ze ook een ei.

Ruben doet ondertussen een slaapje en is blij om zijn nichten en oom & tante te zien. Op zijn manier noemt hij hun namen en wil met ze mee op stap. Als Ruben gaat eten, blijft Frank nog even bij hem. In het huis warmt Claudia de door haar gemaakte Nasi op en terwijl Lisa bij Ruben blijft, eten we met elkaar in het huis. De kinderen eten aan een eigen kleine tafel en het is onwijs gezellig en lekker!!! De vrijwilligster heeft gezegd dat er in de speelkamer van het huis twintig paaseieren verstopt liggen. Dus na het eten wordt er druk gezocht! We pakken Daniël zijn tas en lopen met elkaar naar de auto, want Daniël gaat voor het eerst bij Cleo & Dione logeren. Ze hebben er allemaal ontzettend veel zin in en Frank en ik zijn trots op hem, want ondanks alles doet hij dit maar mooi. Maar ja, wie wil er nou niet bij die gezellige dames logeren??? Morgen gaan ze op een boederij paaseitjes zoeken en lunchen bij opa Leo & oma Marja.

Frank en ik brengen Ruben naar bed en gaan daarna een wandeling rond het AMC maken en het is nog net niet helemaal donker. We zijn het erover eens dat deze week heel goed verloopt. We zijn minder moe en misschien komt het ook wel door het goede bericht die alles net iets zekerder maakt. Frank zegt dat we inmiddels ook aardig zijn ingeburgerd hier op F8Zuid en in het Ronald McDonald huis en dit geldt voor ons allemaal. Maar ook het vertrouwen, de hulp en steun die we onvoorwaardelijk krijgen, maakt het dat we het goed vol kunnen houden. Terug naar Ruben, zeggen we tegen elkaar in de lift: "Wat hebben wij ondanks onze situatie een ontzettend VROLIJK PASEN!!!

Terug