Vijfde dag tweede chemokuur

23-01-2013 16:01

Ruben is een paar keer wakker geweest vannacht en omdat hij steeds zonder dekens wakker wordt, doe ik hem een slaapzak aan. We slapen uit tot 08:30 uur en ik voel me als herboren! Alles valt of staat toch met het hebben van rust. Ruben eet een half broodje en wil daarna in bed televisie kijken. Als Frank komt, neemt hij Daniël & Ruben mee naar de speelkamer. Ondertussen praat ik met de pedagogisch medewerkster.

Een wereld van verschil gisteren en vandaag met Ruben. Nu is hij juist weer super actief, zeg maar gerust hyper. Ik laat mijn dolle handje weer uit achter zijn poppewagen, probeer het voor je te zien: Ik er weer achteraan met een beperkt aantal lijn dat aan de infuuspaal zit, wat gemakkelijk verstikt raakt om de paal en om Ruben zijn benen. Hij klimt op de kussens in de speelkamer en wil er op zijn manier telkens vanaf springen. Ik geniet van zijn vrolijke bui! Hij eet een broodje en gaat lekker slapen. Opa Leo & oma Marja nemen Daniël mee naar Mijdrecht en terwijl Frank even bij Ruben op de kamer slaapt, ga ik in de kamer in het huis slapen.

Mijn ouders komen langs en zullen in het huis voor ons koken. We eten gezellig met elkaar en drinken daarna bij Ruben in de speelkamer koffie. Ruben heeft goed gegeten en vermaakt zich goed. Telkens als hij ergens mee speelt, laat hij het zien aan opa Dick & oma Els en hij loopt ineens een heel eind los! Hij is wel meer verkouden dan de laatste dagen en hij is er nu bij gaan hoesten. Als ik met hem alleen ben, praat ik met twee andere moeders met kinderen van dezelfde leeftijd als Ruben. Wat een herkenning en daarom ook even fijn om met ze te praten, gewoon omdat je van elkaar weet hoe het is.

Om 20:30 uur ga ik Ruben naar bed brengen en ik ga weer even bij hem liggen. Comfortabel is anders, maar mijn moederhart stroomt over van liefde voor mijn Ruben! Hij valt al snel met een gevoel van geborgenheid en veiligheid in slaap. Hij moet wel veel hoesten en morgen zal de arts naar zijn longen komen luisteren. Ik werk de KanjerKetting nog even bij, overdenk deze dag en dan ga ik ook slapen.

Terug