Tweede dag tweede chemokuur

19-01-2013 21:30

Gisteravond schrik ik wanneer ik Ruben naar bed wil brengen. De port-a-cath is aangeprikt met een naald, daaraan zit een dun slangetje van ongeveer vijftien centimeter, dan een soort kraantje waarna het slangetje weer verder gaat richting infuuspaal. Bij het kraantje zie ik allemaal bloed en ik druk snel op het belletje, maar laat dat nou per ongeluk de noodbel zijn in plaats van het gewone belletje. Vlug staan er twee verpleegkundigen naast het bed en blijkt dat het slangetje van het kraantje los is. Gelukkig is het snel opgelost en bloed lijkt altijd meer dan het in werkelijkheid is, maar gelukkig zag ik het nog voordat Ruben ging slapen.

Ruben wordt tweemaal wakker vannacht. Hij krijgt veel vocht toegediend wat resulteert in bomvolle luiers en dus kan ik hem de keren dat hij wakker is, mooi even verschonen. Om 08:00 uur begint onze dag en Ruben heeft er zin in vandaag. Het liefst wil hij al naar de speelkamer toe. We wachten op het ontbijt dat pas om 09:00 uur wordt gebracht en dus spelen we wat en kijken samen televisie. Onze vaste verpleegkundige komt voor het eerste deze kuur even een kijkje nemen. Ruben staan in zijn bedje en ze zegt: "Joh is Ruben zijn buik zo afgenomen???" Het valt haar direct op en ik zeg volmondig: "Ja inderdaad!" Na het ontbijt was ik Ruben en kleed hem aan. Dan nog even alle controles door de verpleegkundige en dan gaan lekker spelen in de speelkamer. Frank & Daniël komen en het is heel gezellig. Ruben wandelt wat achter de poppenwagen en speelt ook (leuk contrast) met de auto's. Om 10:30 uur gaat hij alweer slapen en intussen zijn Jeaniene & Anouk gekomen. Anouk en Daniël gaan samen met de vrijwilligster knutselen, zo leuk! Doordat Jeaniene er is, hebben we meer mogelijkheid om even te wisselen tussen het ziekenhuis en het Ronald McDonald huis en dat is heel fijn!

Nathalie en Tim komen 's middags op bezoek en hebben heerlijk eten meegenomen. De kinderen spelen leuk met elkaar in de ballenbak. Ik los Frank af en ga dus weer met Ruben spelen. Hij wil voornamelijk met de poppenwagen over de gang lopen. Het lijkt meer op rennen en ik heb moeite om hem bij te houden met de infuuspaal en een beperkt aantal lijn dat steeds om de paal heen draait. Het lijkt alsof ik een enthousiaste hond aan het uitlaten ben. Soms stopt hij even om in een andere kamer te kunnen kijken. Mijn ventje heeft schik en daar gaat het om.

Frank is met het eten bij Ruben en daarna Lisa en zo kunnen wij even met Daniël, Jeaniene & Anouk eten. Het was erg lekker Nathalie, bedankt! Ruben is inmiddels erg moe geworden, maar hij ligt nog een uur wakker in bed. De misselijkheid medicatie geeft weer de bijwerking dat Ruben hyper is en moeilijk in slaap komt. Vandaag zag ik bij een meisje van drie ook het andere effect dat de medicatie kan geven, namelijk neerslagtigheid. Wat een geduld had haar liefdevolle vader met een somber meisje dat hij met zich meedroeg. Dat Ruben er hyper van wordt neem ik op de koop toe.

Vandaag was best een rustige dag, zonder vervelende en spannende dingen door Ruben. Vannacht slaap ik weer bij hem en morgen zitten we alweer op dag drie, dat gaat best wel weer snel!

Terug