Dag twee van de chemokuur

31-12-2012 22:30

Om 08:30 uur zie ik een koppie omhoog gaan en Ruben schenkt mij een glimlachje. Dat gevoel dat hij mij op dat moment geeft, dat hij blij is dat ik bij hem ben, geeft mij zoveel voldoening en ik besef hoeveel liefde ik dit lieve jongetje te bieden heb. Wat een dankbaarheid!

Met speciale weggooiwashandjes (mooi woord) die in de magnetron lekker warm worden gemaakt, was ik Ruben. Hij knapt er lekker van op, al blijft hij een vel roze kleurtje houden van het ontsmettingsmiddel dat ze tijdens de operatie reikelijk over zijn lijfje hebben gesmeerd. We mogen tijdens de kuur geen huidcontact met ontlasting, urine en braaksel van Ruben hebben en dus moeten we steeds handschoenen aantrekken.

Ruben raakt gewend aan alle handelingen. In augustus raakte hij soms helemaal in paniek van een oorthermometer, echter nu wijst hij al naar zijn oortje en zegt dan: "Piep!" Sowiezo gaat Ruben ineens heel veel woordjes zeggen. Het bloeddruk meten, luisteren en ook het dagelijkse vingerprikje verlopen soepel.

Frank komt de kamer binnen en er klinkt heel luid: "papa!" Leuk om te zien dat Rupie zo blij is. Wanneer Ruben slaapt, gaan we voor het eerst even weg. De verpleging belt ons als hij wakker wordt. Jeaniene, Ed, Nancy & Anouk zijn in het huis, gezellig! Zij nemen Daniël mee voor een ritje met de trein. Later laat hij me trots zijn treinkaartje zien. Tegen Ed heeft hij het over het vakantiehuisje wanneer hij het Ronald McDonald huis heeft. Ik moet er wel om lachen en vind het fijn dat hij het hier zo naar zijn zin heeft.

Er wordt gebeld en Ruben is wakker. Een van de verpleegkundigen heeft hem op de arm meegenomen de gang op en ik zie hem allerlei dingen aanwijzen. Hij moet ook ondervinden dat zij goed voor hem zijn en niet alleen maar nare dingen doen of zoals mijn schoonzus zei, dat wij hem steeds beschermen alsof hij buiten ons gevaar zou lopen. Frank neemt hem weer voor de eerste keer mee naar de speelkamer en Ruben vindt het leuk. Later trekt hij ineens heel wit weg en lijkt hij misselijk, maar overgeven doet hij niet. Daniël ziet zijn broetje ook weer even en beiden mannen zijn blij. Daniël pakt de opname goed op, mede doordat Lisa ook zo goed voor hem zorgt! Hij heeft volgens mij geen naar beeld bij de opname en ik laat hem de infuuszakjes zien. Ik zeg dat dat de toverdrank is en wanneer ik hem vraag wat erin zit zegt hij: "De chemoKaspers." Want ja zo ga ik verder, die maken Ruben weer beter hé?!!!!

Ruben eet alweer wat sperzieboontjes. Deze avond slaapt Frank weer bij Ruben en ze hebben een prima nacht!

Terug