Operatie is definitief!

16-05-2013 20:02

Inmiddels heeft Ruben weer een nieuwe sonde, omdat de vorige ineens lek bleek te zijn. Een handeling die voor hem en voor ons erg naar is en hopelijk blijft deze nieuwe sonde de komende zes weken goed zitten.

Vannacht heeft Ruben koorts, maar slaapt verder wel goed. Gelukkig is het overdag weer gezakt, toch merken we dat we ons sneller zorgen maken dan voor we in deze kermisattractie terecht kwamen. Wat hebben de vier chemokuren allemaal beschadigd op lange termijn? Ruben moet in eerste plaats genezen van de kanker, maar onze tweede wens is een gezond en gelukkig opgroeiende zoon.

Vanmiddag gaat de telefoon en het is kinderoncoloog Dr. Merks. Een operatie is nu definitief. De chirurgen zien het zitten en achten de kans op behoud van de nier groter dan de kans op verlies, maar er is een relevante kans dat de het toch gebeurt. De operatie neemt een hele dag (!) in beslag en langer dan acht uur is zomaar mogelijk. Volgende week donderdag hebben we een gesprek met profesor Heij en kunnen we al onze vragen stellen.

Ook wordt er contact gelegd met de afdeling anesthesiologie vanwege de ademhalingproblemen die bij Ruben tijdens narcose steeds optreden. Sommige kinderen kunnen na zo'n operatie vrijwel direct naar de afdeling, maar Dr. Merks wil Ruben direct op de intensieve care hebben. Gelukkig neemt hij de problematiek serieus genoeg.

Vooral de duur van de operatie baart ons zorgen. We moeten Ruben uren uit handen geven en we er niet aan denken dat er iets mis gaat. En al die uren in het AMC dat we moeten wachten... Maar we gaan ervoor, wederom geen andere keuze en met de operatie in zicht, zal de weg naar gezondheid beter begaanbaar worden.

Terug