Naar de kinderboerderij

03-02-2013 16:13

Ruben is één keer wakker geweest vannacht en om 08:00 uur worden we wakker. Ik was Ruben, kleed hem aan en dan gaan we ontbijten. De verpleegkundige voert de controles uit en Ruben weet precies waar welk apparaat voor dient. Zo wijst hij bij het zien van de thermometer naar zijn oor en zegt hij wijzend naar zijn been "brrrrrr" bij het zien van de bloeddukmeter. Hij vindt het ook helemaal niet erg allemaal, want hij weet wat hij kan verwachten en zijn vaste verpleegkundige kent hij inmiddels goed genoeg om ook even kiekeboe met hen te spelen.

Als Frank straks met Daniël komt, willen we even naar de kinderboerderij lopen. Maar we zijn al zover en nu schijnt het zonnetje nog en dus ga ik vast vooruit en tref ik hen daar. Het is ook niet altijd even makkelijk voor Ruben om in zijn kamer te blijven, want doordat hij Pseudokroep heeft, mag hij niet naar de speelkamer. Dit om te voorkomen dat hij andere kindjes zou besmetten. Heerlijk dus om even uit te waaien en met beide jongens langs alle dieren te lopen! Terug op de afdeling, eet Ruben een fruithap. Stukjes fruit wil hij momenteel niet. Hij gaat om 13:30 uur lekker slapen en Lisa komt bij hem zitten, zodat Frank, Daniël en ik even naar huis kunnen.

Het is fijn om even thuis te kunnen zijn, maar na het avondeten vertrek ik snel weer richting het ziekenhuis. Ruben heeft 2,5 uur geslapen en Lisa verteld dat hij wel 1/3 van de (volwassenen) portie bloemkool heeft gegeten, dus dat gaat nu echte de goede kant op! Samen hebben ze lekker in de hal gespeeld en wanner Ruben in bed ligt roept hij: "Lizzaaa Jaaa!!!" Ik hoop dat hij snel gaat slapen, want het is bijna 20:00 uur en ik heb mijn zinnen gezet op een ijsje. Dan nog maar even de televisie aan en vlug met de lift acht verdiepingen zakken, om vervolgens met een lekker ijsje weer naar boven te gaan.

Terug