MRI-scan

21-08-2012 00:00

Dinsdagochtend zijn we beiden al vroeg wakker. Ontbijten zit er niet in. Op beide handjes krijgt Ruben verdovingszalf voor het plaatsen van een infuus. Frank is er nog niet en een pedagoog gaat met mij mee naar de onderzoekskamer tegenover onze kamer. Ik voel me door haar gesteund, maar ook slap, gespannen en verdrietig om het verdriet en de angst van mijn kleine ventje. Ruben zijn handje wordt gespannen vastgehouden en alvorens het plaatsen van het infuus, worden 12 (!) buisjes bloed afgetapt. Het plaatsen van de katheter vindt Ruben nog vervelender. Gelukkig is Frank intussen binnengekomen. 

Uiteindelijk is de MRI-scan pas om 15:30 uur, Ruben is dan al 11 uur nuchter! We brengen hem samen naar de operatiekamer. De anesthesist brengt het slaapmiddel toen en waarschuwt ons hoe snel het zal gaan en inderdaad, Ruben valt snel in een diepe slaap. We gaan buiten zitten, even frisse lucht. Na de scan zien we dat Ruben er rustig bij ligt.  Een zuurstofkapje geeft wat extra zuurstof. Gelukkig komt hij rustig weer bij. 

In de vroege avond komen opa Leo & oma Marja met Daniël langs. Ruben wordt blij wanneer hij hen ziet en dat doet mij goed. Van kinderoncoloog Dr. Haveman horen dat zijn HB 4 is en dat is erg laag. Komende nacht slaapt Frank bij Ruben.

Terug