Hartje klopt goed en krachtig

04-12-2012 15:56

Eind van de ochtend melden we ons op de afdeling cardiologie. Ruben is er echt tussen gepland, want ik zie alleen maar volwassenen om me heen en de kinderen worden vast op een ander tijdstip gezien.

Ruben krijgt plakkers op en alleen dat vindt hij al spannend en dus trekt hij de eerste er meteen weer af;-) Hij mag tijdens de echo eerst zitten, toch moet hij huilen. Op de televisie voor hem zijn de Teletubbies te zien en af en toe stopt Ruben met huilen, om toch even te kunnen kijken. Nog even liggen en de echo is alweer klaar. Ik weet dat wanneer echo's snel gaan, dat meestal goed nieuws betekent. De cardioloog is tevreden en zegt: "Ruben heeft een goed hartje dat heel krachtig klopt." Het kortademige, het snelle zweten en het vele slapen dat Ruben doet, wordt dus echt veroorzaakt door de grote neuroblastoom. Tja de tumor weegt een kilo en is ongeveer zo groot als een mango. Hij drukt het middenrif omhoog, waardoor Ruben een hoge ademhaling heeft en het vechten kost gigantisch veel energie.

Op 18 december wordt onder narcose een MRI-scan gemaakt om de neuroblastoom inwendig goed te kunnen beoordelen. Als dan alle informatie is verzameld, wordt de beslissing genomen: Drie maanden afwachten of de neurblastoom vanzelf afneemt of toch nu starten met een chemokuur. Het blijft spannend, hoewel Ruben ons keer op keer laat zich dat hij zich goed voelt.

 

 

Terug