Forget about the bad things and go with the flow!

14-11-2012 20:21

Het is alweer even geleden dat ik een stukje heb geschreven. Niet dat er niets gebeurd... Frank en ik zijn soms best vermoeid, pikken hier en daar een griepje op en we hebben afscheid moeten nemen van mijn oma. Soms hebben we ook van die momenten dat we denken: "Ja het is wel die vreselijke ziekte met een K die Ruben heeft. Zal het allemaal goed blijven gaan?" Maar dan kijken we naar Ruben en zien we een sterk jongetje die heel vrolijk en levenslustig is. Hij eet goed en loopt bijna los. Geen signalen dat de ziekte hem op dit ogenblik parten speelt. Die aanblik geeft ons weer nieuwe hoop en een positieve blik naar de komende tijd. En we hebben natuurlijk nog zo'n kanjer van een zoon, die voor een hoop leven in de brouwerij zorgt!

Ruben is sinds september eindelijk weer 1 centimeter gegroei!!! Het lijkt alsof zijn lichaampje niet meer alleen maar aan het vechten is tegen de ziekte, maar ook weer in staat is om te groeien.

De afgelopen tijd hebben we steeds om de week het AMC bezocht. Dit is de eerste keer dat we vier weken mogen wegblijven. Na twee weken maakte dat mij wel een beetje onrustig, maar kinderoncoloog Dr. Haveman stelde mij gerust. De ziekte is vanaf de diagnose op 20 augustus stabiel. Het geeft Ruben zelf natuurlijk ook wel rust dat hij even niet naar het ziekenhuis hoeft. Donderdag 22 november volgt onze nieuwe afspraak, waarbij Ruben zijn bloeddruk wordt gemeten, een echo zal plaatsvinden en een groot bloedonderzoek. Tot slot krijgt hij dan een katheter waarmee hij naar huis mag. Er moet gedurende 24 uur urine gespaard worden, omdat de neuroblastoom een bepaald stofje uitscheidt en de artsen de waarden daarvan willen bepalen.

In het menu onder het kopje "Olifantjes" lees je meer over de leuke actie die wij gestart zijn!

Terug