Eerste dag tweede chemokuur

19-01-2013 12:16

In de ochtend breng ik Daniël naar peuterspeelzaal Pino en daarna rijden Frank en ik met Ruben naar het AMC. Frank gaat ons aanmelden in het Ronald McDonald huis en Ruben en ik melden ons aan op F8, oftewel kinderoncologie. Zodra we de toegewezen kamer betreden, begint Ruben hard te huilen. Hier wil hij natuurlijk helemaal niet zijn. Het is druk op de afdeling en we gaan maar even naar de speelkamer. Anderhalf uur na aankomst wordt Ruben uitgebreid onderzocht en goedgekeurd om aan de tweede zevendaagse chemokuur te beginnen. In de onderzoekskamer wordt Ruben zijn port-a-cath aangeprikt zoals dat heet. In deze ruimte, waar bij de vorige opname ineens een slang door zijn neus naar binnen werd geduwd, wil hij natuurlijk ook liever niet zijn. Aangesloten en wel verlaten we deze bad place en gaan we weer lekker spelen. Even een broodje eten en dan gaat Ruben een uurtje slapen,ondertussen loopt de eerste chemo al door het slangetje.

Inmiddels is Daniël met opa Leo, oma Marja en Cleo gearriveerd en terwijl Ruben met de poppenwagen wandelt en met de auto's (leuk contrast) speelt, maken Daniël en Cleo een knikkerbaan. Later verzorgen opa Leo & oma Marja een lekkere gezonde maaltijd in het huis. Ik blijf bij Ruben en hij eet heerlijk van de bloemkool. Er wordt vaak gemopperd op het eten in het ziekenhuis, maar Ruben vindt het tot nu toe altijd erg lekker. Het scheelt dat de misselijkheid medicatie de bijwerking heeft dat Ruben steevast erge trek heeft. Onze kinderoncoloog Dr. Haveman heeft geen dienst meer, maar als ze langs onze kamer loopt en Ruben lekker ziet eten, kan ze hem niet laten om toch even binnen te komen. Ze is heel tevreden over Ruben!

Na het eten is Frank weer bij Ruben. Daniël ligt al lekker te slapen en Lisa is gekomen en samen met haar eet ik op de kamer. Dezelfde medicatie zorgt er ook weer voor dat Ruben een beetje hyper is en dus valt hij pas om 21:30 uur in slaap. Ik slaap deze nacht bij hem.

Terug