Derde dag, vierde chemokuur

29-03-2013 21:00

Het ontbijt wordt deze ochtend lekker vroeg gebracht en het is fijn dat ouders op deze afdeling tegenwoordig ook een ontbijt mogen bestellen. Na het eten gaan we in de gang spelen en Daniël is er ook gezellig. De kuikentjes komen niets tekort! Ruben slaapt van 10:30 uur tot 12:45 uur en is daarna lekker uitgerust, maar trek in eten heeft hij nog altijd nauwelijks. Drinken doet hij wel.

Vandaag wordt er weer bloed afgenomen uit Ruben zijn vinger en hoewel het beneden op de prikpolie prima gaat, vindt hij het nu echt niet leuk! Hij krijgt een pleister om zijn vinger en een kaart met stickers. De pleister haalt hij er zelf alweer snel af, want dan is het in zijn ogen klaar.

Terwijl Lisa bij Ruben is, ga ik douchen in het huis. Om 15:00 uur komen Remco en Cleo en met elkaar gaan we naar Ruben toe. Hij vindt het gezellig en Cleo en Daniël spelen leuk samen en verzorgen de kuikens. Ruben is ineens een beetje hangerig en valt als een blok in slaap. Remco en Cleo vertrekken en wij eten in de ouderkamer op de afdeling met elkaar. Daniël voelt zich in het ziekenhuis wel op zijn gemak. Zo speelt hij zelf in de speelkamer en gaat hij zelf naar het toilet op de kamer. Met Ruben in de wagen lopen we wat over de gang, hij is nog steeds een beetje hangerig en duimt met mijn sjaaltje tegen zijn wangetje aan. Nog even op de slaapbank televisie kijken en dat gaat Daniël terug naar het Ronald McDonald huis. Wederom valt Ruben als een blok in slaap, het hakt er wel weer behoorlijk in. Maar al met al vind ik het best vlotjes gaan. We weten zo onze weg hier, dat het bijna gewoon lijkt. En als de jongens goed gaan, dan gaan wij blijkbaar ook goed. Daniël belt mij zoals altijd voor het slapen gaan nog even en ik ontvang net een sms dat hij lekker is gaan slapen. Ik ga ook maar een keer écht vroeg slapen.

Terug