Dag drie van de chemokuur

31-12-2012 22:58

Vandaag is het zondag en dus de derde dag van deze eerste chemokuur. Daniël heeft lekker weer een keertje met zijn mama ontbeten. Later komen Gerard, Margietha & Maud op bezoek en ze spelen leuk samen. Later komen Leo, Marja, Marcel, Margarete, Jonathan, Amelie en ook Marieke nog langs en tot slot mijn ouders. Allen ontmoeten we in het huis. Het gaat goed met Ruben en misschien ben ik daarom wel zo moe. Als hij minder goed gaat, ga je als ouder gewoon door op je innerlijke oerkracht.

Ruben heeft lekker zitten eten vandaag. Een beetje brood, maar ook een lekkerbekje. De "balll" oftewel doperwtjes vond hij minder smaakvol. De verpleger die Ruben ook zag toen hij het moeilijk had, zit genietend vanaf de balie toe te kijken. Hij komt binnenlopen en zegt: "Wat een heerlijk kind, zit zo lekker te eten en dan te bedenken dat hij het zo zwaar heeft gehad. Wanneer hij weer bij de balie gaan zitten, zwaait Ruben steeds naar hem.

Op de afdeling kunnen maximaal 15 kinderen liggen en dat waren er 9 bij de opname. Echter nu is Ruben het enige kindje en dus alle tijd en zorg voor hem. De verpleeging vraagt of Frank en ik even gezellig bij hem kom zitten en we krijgen thee en een oliebol. Afstandelijk is niet het woord dat je op deze afdeling tegenkomt, eerder toewijding, luisterend oor, realistisch, bekwaam en tot op zekere hoogte persoonlijk!

Ik besluit bij Ruben vroeg naar bed te gaan. Maar hij heeft als bijwerking van een van de vele medicijen die hij krijgt, dat hij een beetje hyper wordt. Hij wrijft in zijn oogjes, maar ligt te zingen in bed, gaat weer staan en doet alle lichten aan.

In de nacht is verschonen zeker nodig, want om de chemokuur bij de nieren te verdunnen, krijgt ruben veel vocht toegediend. Gevolg is dus talloze overvolle plasluiers. Soms verschoon ik hem en soms de verpleging.

Terug