Zoveel milimeter van dit en een half tabletje van dat...

05-01-2013 22:04

Daniël was vannacht wakker, kon niet meer slapen en belanden in ons bed. Ach wat geeft het, er gebeurd ook zoveel. Ruben is ook even wakker en slaapt verder tot 08:30 uur en is heel vrolijk. Frank eet met hem een broodje en ik wanneer ik klaar ben met maken van de medicatie, hebben zij al gegeten. Zoveel milimeter van dit en een half tabletje van dat...

We zijn in de ochtend lekker buiten geweest en Daniël vraagt waar kindje Jezus nu is. Ik antwoord dat Hij bij God in de Hemel woont, want zo gaat dat als je dood bent. Daniël -erg gecharmeerd van hijskranen- vraagt of Hij dan met een hijskraan naar de Hemel is gegaan. Wanneer we weer thuis zijn, komt onze lieve buurvrouw Rian een lekker pannetje soep brengen. Heerlijk om te zien dat Ruben het net zo lekker vindt als ons. Bedankt Rian! Vanmiddag zijn we allemaal naar bed gegaan. 

Daniël & Ruben spelen steeds meer samen. Daniël zit op het fietsje en Ruben loopt achter het loopkarretje. Zullen we ruilen, zegt Daniël en Ruben pakt het stuur van de fiets en Daniël gaat aan de wandel met het loopkarretje. Zo gaat ze de hele woonkamer door, hebben de grootste lol en ze ruilen de hele tijd van voertuig. Ruben wordt ook heel mondig, want als hij iets niet wil, zegt hij kort en bondig: "Nee!"

Ruben zal komende dagen in aplasie raken en zijn slijmvliezen vanaf zijn mond tot en met zijn darmen zullen stuk gaan en ik ben benieuwd of we dat meteen zullen merken. Echter nu lijkt hij zich nog prima te voelen. Dinsdag 15 januari 2013 wordt er bloed afgenomen en hebben we een gesprek met onze kinderoncoloog Dr. Haveman. Vrijdag 18 januari wordt Ruben opgenomen voor de tweede chemokuur, die naar verwachting meteen van start zal gaan.

 

Terug