Dag zes van de chemokuur

02-01-2013 22:26

Dag zes van de chemokuur en dus alweer een week na de opname op tweede kerstdag! Hoewel Frank en Lisa het anders ervaren, vind ik de dagen snel voorbij gaan! Ik voel me op mijn gemak in het huis, maar ook in het ziekenhuis bij Ruben.

Frank heeft vannacht bij Ruben geslapen en achteraf ben ik stiekem wel een beetje blij dat ik in het huis heb geslapen. Ruben ging erg laat slapen en was van 02:00 tot 05:00 uur klaarwakker! Volgens Frank lag hij volop te zingen in zijn bedje.

Daniël wordt 's morgens wakker en is vrolijk en blij dat ik deze nacht bij hem heb geslapen en we samen even wat tijd kunnen doorbrengen. Samen met Lisa haalt hij lekkere broodjes en hoewel het niet de bedoeling is dat er op de kamer wordt gegeten, krijg ik toch mooi een ontbijtje op bed! Daarna gaat Daniël in bad. Elke kamer heeft een mooie badkamer met een douche, maar aan het einde van de gang is een algemene badkamer met een groot bad. Daniël pakt het spuitje die hij eerder van de verpleegkundige kreeg en gaat er lekker mee in bad spelen. Als we klaar zijn om te gaan, lopen we samen naar het ziekenhuis, waar Lisa met Ruben aan het spelen is. Hij heeft rode kringen om zijn ogen, maar dat zal wel bij de chemokuur horen. Ik maak me er maar niet te druk om, aangezien er bijna dagelijks een kinderarts naar Ruben komt kijkenn

Ruben mag voor zijn slaapje even mee naar buiten! Beneden in de hal haal ik met Daniël een ijsje en dan gaan we lekker wandelen. Iets wat anders zo vanzelfsprekend is, maar nu zo bijzonder. Het zonnetje schijnt en we wandelen lekker in het parkje rondom het AMC. Daniël zoekt allemaal stokken en zijn handen zijn er helemaal vies van. Ruben maakt ons op elke trein attent en zit lekker ontspannen in de wagen. Als we terug zijn in het ziekenhuis, eet Ruben nog lekker een broodje en dan breng ik hem naar bed. Hoe vermoeid hij ook is, toch valt hij niet direct in slaap. Ondertussen zijn er twee collega's van mij in het huis op bezoek en als Ruben eidelijk slaapt, ga ik erheen. Het doet me enorm goed om ze te zien en ze hebben voor de jongens een boek mee en voor ons een blik vol met snoep. Daniël laat zoals gewoonlijk het hele huis zien en we drinken wat in de huiskamer, waar hij heerlijk met een garage gaat spelen. Als Ruben wakker wordt, gaat Frank vast naar hem toe. Later ga ik ook die kant op en als het 17:00 uur is, wordt Ruben zijn eten gebracht. De porties worden niet aangepast op kinderen en dus wordt er iedere dag een groot bord eten neergezet. Frank ligt even te slapen in het huis en ook Daniël is erg moe en ik besluit beide jongens te laten eten. Als Lisa daarna even bij Ruben blijft, breng ik Daniël al om 18:00 uur naar bed.

Ruben ligt weer uren wakker en dat terwijl hij in zijn oogjes wrijft en echt wel moe is. De misselijkheid medicatie geeft hem steeds een opgejaagd gevoel en dat maakt hem hyper. Hij gaat steeds rustig liggen, is even stil, gaat weer zingen en dan weer staan... Op een gegeven moment komt Frank mij aflossen, want Karin & Marian zijn op bezoek in het huis. Ze hebben een mandje meegenomen met lekkere dingen en wat leuks voor de jongens. Het is fijn om even mijn verhaal kwijt te kunnen. Na hun bezoek ga ik bij Ruben slapen. Ik hoop een goede nacht!

 

 

Terug