Dag vijf van de chemokuur

01-01-2013 23:35

Om 08:10 uur wordt ik wakker van wat gerommel; Ruben zit in zijn bedje te spelen. Als de verpleegkundige komt zegt hij al wijzend naar zijn hand: "Nee!!!" Nee Ruben, vandaag hoef je geen prikje. We gaan lekker ontbijten en dat gaat weer heel goed. We mogen naar een andere kamer. De temperatuur van deze kamer was eerst steeds boven de 22 graden. Gisteren is de technische dienst gekomen, maar sindsdien wordt het niet warmer dan 19 graden.

Een uurtje later komen Frank en Daniël de nieuwe kamer binnen. Ze gaan lekker spelen en Ruben loopt enthousiast over de gang achter een houten poppenwagen. Ik ga even in het huis douchen en daarna leg ik Ruben in bed. Hij slaapt 3,5 uur en ondertussen ga ik ook even slapen en nog even buitenspelen met Daniël. Leo & Marja komen, trouw als ze zijn, elke dag op bezoek en samen gaan we naar Ruben. Er was gebeld dat hij wakker was en de verpleegkundige heeft hem op de arm. Hij was huilend wakker geworden, had gepoept en wilde daarna dolgraag zijn kamer uit. Hij voelt zich goed bij haar, want hij strekt niet eens meteen zijn armpjes naar mij uit, wanneer hij me ziet.

Dag vijf van de kuur zit erop. De port-a-cath wordt nog even doorgespoeld en dan wordt Ruben heel even afgekoppeld en dus verlost van het lange slangetje en de infuuspaal. Hij mag twintig minuutjes met ons mee naar buiten en we gaan even wandelen. Iets wat normaal heel vanzelfsprekend is en nu dus een beetje speciaal. Ruben geniet zichtbaar van de buitenlucht en van het even weer iets "normaals" doen. Frank brengt Ruben terug en gaat met hem eten. Wij eten met elkaar in het huis en daarna breng ik Daniël naar bed. Ruben kan weer niet zo slapen, een bijwerking van een van de medicijnen. Hij is heel vrolijk, zingt luidkeels en gaat steeds staan. Vanavond slaapt Frank bij Ruben. Nog twee dagen met chemo te gaan!

Terug