Dag van de opname

28-12-2012 15:02

Het is tweede kerstdag en dit is de dag waarop Ruben zal worden opgenomen. In de ochtend ga ik met Daniël naar een poppentheater in de kerk. Mijn hoofd staat er niet helemaal naar, maar het lijkt me zo leuk voor hem. En inderdaad, hij vindt het erg leuk. In de slaapt Ruben en pakken we de koffers. Daniël zegt: "Ik heb er zo'n zin in!" Grappig, hij denk dat het Ronald McDonald huis een soort vakantiehuisje is...

Als we in het huis aankomen worden we hartelijk ontvangen en meteen wordt duidelijk dat dit de juiste beslissing is geweest voor ons allemaal! Vanaf het huis, ben je zo in het ziekenhuis. Er is een leuke speelkamer met ballenbak en de kamer is erg groot en netjes verzorgd.We krijgen een rondleiding en daarna gaan we met Ruben naar het ziekenhuis. Lisa blijft met Daniël in het huis en hij vermaakt zich in de speelkamer. Er volgt een soort opnameprocedure met vragen en uitleg over de komende dagen. Ruben heeft een mooie kamer tegenover de balie. We mogen deze avond nog even met hem in het huis gaan eten, maar eerst wachten op een goedkeuring van de arts, wat natuurlijk erg lang duurt.

Het is fijn om nog even met elkaar te eten. We eten heerlijke pasta, gemaakt door Myriam. Bedankt meid! In de avond gaan Frank en Ruben weer naar het ziekenhuis, Frank slaapt deze nacht bij hem.

Terug