Controle

11-10-2012 19:56

Vanmiddag op controle geweest met Ruben. Thuis nog even gauw een pleister met verdovingszalf op zijn arm geplakt en hup naar het AMC. In dit ziekenhuis wordt veel onderzoek gedaan naar neuroblastoom en veel kinderen uit Nederland worden hier gezien. Fijn dat wij relatief dichtbij dit ziekenhuis wonen.

Eerst even de bloeddruk meten. Wanneer Ruben zijn arm beweegt, kan het apparaat geen bloeddruk meten. We treffen de juiste verpleegkundige, die net als de vorige keer ervoor zorgt dat Ruben zijn arm niet kan bewegen en de meting in één keer lukt. Tijdens het bloedprikken werd Ruben heel boos en ik nu al zo vaak gehoord dat hij zo sterk is. Wanneer het klaar is, mag hij weer een mooi kaartje kiezen. Hij lijkt het inmiddels te begrijpen en graait in het bakje en kiest  vervolgens een kaartje met een koe.

Ruben speelt in de wachtkamer, kijkt om en ziet Dr. Haveman. Hij kijkt naar mij en weet niet hoe snel hij naar mij toe moet komen. Zie het zo voor je: klein jongetje dat nog niet los loopt, maar vliegensvlug met ieniemienie stapjes zijwaarts stapt langs een speelgoedtafel. De bloeduitslagen zijn nog niet bekend, maar Dr. Haveman is tevreden. Ruben zijn HB-gehalte is 6,7 en dat is een prima getal!

Op de gang tref ik een verpleegkundige die ons de eerste dag als eerste ontving. Zij probeerde ons toen echt op onze gemak te stellen, voerde wat controles uit en bracht ons samen met een kinderarts het slechte nieuws. Ze vraagt direct hoe het met Ruben gaat en zegt dat ze stieken was blijven meelezen, omdat ons verhaal haar erg had geraakt. Er werken hier écht een heleboel toegewijde mensen met een mooi hart!

Veel mensen vragen of de tumor kwaadaardig is en het antwoord van Dr. Haveman luidt: "Het is zeker kwaadaardig, maar bij Ruben zijn de kankercellen al een heel stuk uitgerijpt en dus niet agressief."

22 oktober volgt weer een echo en 25 oktober bespreken we dit en hebben we weer een controle zoals vandaag.

In de fotogallerij heb ik een foto geplaats was de wachtkamer bij het bloedprikken.

Terug